Boldog Karácsonyt!

Nem hogy nem esett hó, de itt, nálunk még a fákról sem hullottak le a levelek. S én, aki alapvetően szeret ebben a pszeudo-mediterrán városban élni, ahol mindig melegebb van, mint máshol és az időjárás jelentést nem is érdemes hallgatni, mert nálunk úgyis teljesen más, szóval én, most annyira vágyom egy kis hóra, egy kis fagyra, kesztyűkeresésre és hóesésnézésre, ami itt az ötödiken, a város szélén különösen jól művelhető.
Az egy pulóveres Karácsonyban az a nehéz, hogy kicsit dolgozni kell a hangulaton. A tojáslikőrös kávém például sokat segít.  Meg a túrós rétes. Meg a libamájpástétom.

***

Kicsit lejjebb eresztvén az elvárásokat, hihetetlenül jó dolgok
nork

jönnek szembe: tojáslikőrös kávé, túrós rétes, libamájpástétom. Telihold. Téli napsütés. Minionok nótái ébresztenek a kellemes szunyából, meg gyerekhahotázás. Ha ennél több kell, akkor érdemes feltenni a kérdést, hogy miért is vagyunk egyáltalán még mindig itt? Ha nem ezekért.

***

 

“If I were going to begin practicing the presence of God for the first time today, it would help to begin by admitting the three most terrible truths of our existence: that we are so ruined, and so loved, and in charge of so little.”
 Anne Lamott, Help Thanks Wow: The Three Essential Prayers

 

 

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

6 Hozzászólások

 1. Gabocasays:

  Boldog karácsonyt nektek is 🙂

 2. Áldott karácsonyt Nektek, sok-sok angyallal 😉 !!!
  (A tiramisu kimaradt a felsorolásból… az minden évben ott szokott lenni. ;))

 3. Melindasays:

  Kedves Liv!

  Még valamikor nagyon régen olvastam nálad arról, hogyan lehet beosztani a gyerekek napjait, hat dolog volt felsorolva, pl. olvasás, kreatív munka, a hatodik az imádság volt… ha jól emlékszem, “rules of six” volt a neve?? Segítenél megtalálni, akár az eredeti blogot is, ahonnan származott az ötlet? Most aktuális lenne nálunk, újra itthon a gyerekekkel.

  Köszönettel:
  Melinda
  Boldog új évet kívánok nektek!

 4. Jók ezek az új könyvesboltos képek!!! 🙂 Kezdő olvasóként a lányoknak melyik könyvek jöttek be, mi indította be náluk az önálló olvasást?

 5. enikosays:

  szia, nagyon kedves es izgalmas es inspiralo a blog! melegszivu emberek,orom, orom!

 6. enikosays:

  szia, nagyon kedves es izgalmas es inspiralo a blog! melegszivu emberek,orom, orom!!

Szólj hozzá

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni a *-al jelölt mezőket.