Téli krémleves

Ez az egyik kedvenc téli levesem, ami nem is krémleves, de olyan hangulata van… Anditól kaptam még a receptet pár éve, sok finomság társaságában, amiket azóta is főzök-sütök. Kicsit már átalakult a recept, illetve szoktam variálni, a lényege a szalonna és a sok lilahagyma, amit kicsit lágyabb ízt ad neki, mint a vörös. A végén egy jó marék reszelt sajt a forró levesbe szórva…szóval tartalmas és finom. Ja, és csak forrón az igazi, ha kinn jó hideg van! Valami süti jó mellé, mert második már nem igazán fér, elég laktató leves. Általában buktát sütök mellé, most 3 gyerek mellett csak egy muffinra futotta… 🙂

Pár szelet szalonnát (bacön, de füstölt tarja is jó) megpirítunk 2 fej apróra vágott lilahagymával egyetemben. Mikor mindenki jól van és üvegesedik, akkor jön 2 krumpli kicsi kockákra vágva és egy kis répa ugyancsak vékonyra karikázva, plussz egy óriási marék fagyasztott kukorica. Felöntjük 6-7 deci vízzel, mehet bele egy bio leveskocka, és fél csokor petrezselyem (én egyben belefőzöm, mert most az íze kell). Fűszerezem szerecsendióval, fehér és feketeborssal. Ha a krumpli puha, felöntöm  kábé fél liter tejjel, kicsit forralom, hogy besűrűsödjön. Tálaláskor megy rá bőséggel reszelt sajt és friss petrezselyem. Nagyon szeretjük, a gyerekek is szeretik, mert olyan barátságos hangulatot áraszt.

7 Hozzászólások

  1. cetleesays:

    hűű nagyon jól néz ki;)

  2. Hmmmm… szinte érzem az illatát!

  3. gyuzsosays:

    de jó recept!! én is megcsinálom!! köszi Livi a tippet!!!! 🙂 🙂

  4. hmmmm. nyamm! ma ebédre megcsináltam. igaz a petrezselyem és a szerecsendió nem került bele, mert épp nem voltak, de nélkülük is naggyon fini. köszi a szupi ötletet!

  5. Ugye, hogy fincsi? 😉

  6. Megcsináltam a levest és valami nagyon fincsi lett!! Köszi a receptet!!

  7. Nálunk ma ez volt a vacsora, és nagyon ízlett mindünknek. Köszönjük az ötletet. 🙂

Szólj hozzá

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni a *-al jelölt mezőket.