Tavaszunk

A tavasz már megint úgy rohant el, hogy késve eszméltem. Már nyár van. Pécsi fülledt, iszonyat meleg június.

A házunk táján minden változatlan. Rövid híreink következnek, ha valaki még jár erre, olvassa hát.

1. Vége a sulinak.
Illetve, máshogyan mondom: megint vége van egy évnek a suliban úgy, hogy csak a szép, jó, nem tanulással összefüggő dolgokra emlékszünk. Ez az iskola…én nem is tudom, mit mondjak, vagy hogyan mondjam (hehe, mint a Kistehén nótában), de ez az iskola a szívünk csücske.

A gyerekek szeretik, kicsi, valójában semmi impresszív nincs benne, sokan eljönnek a nyílt napra és zavartan tovább állnak (imádkozni “kell”, nincs tornaterem, nem híres, nem erős, semmi különös).
De ha bevállalod, akkor megmutatja neked magát.
Ez a suli jó. Független. Gyerekközpontú (huhh, de elcsépelődött ez a szó manapság). Valójában néhány család összefogásának tekinthető, nem a pécsi elit, hanem egy bizonyos pécsi szubkultúra ez, ahová tényleg érdemes benézni, becsöppenni, mert befogadnak. Akkor is, ha “csak” három gyereked van. Akkor is, ha valójában annyira nem is vagy katolikus, vagy igazából a gyereked is nehéz eset.
DSC_0101~2 másolata
Nóri lusta is, trehány is, és mindezek ellenére ebben az évben összesen két napot tanultunk vele. Egyszer egy környezet dolgozatra, egyszer valami betegség után a matekot felügyeltük. A bizonyítványa remek, nem hozott haza leckét egyszer sem, megszeretett olvasni és szépen teljesíti a művészeti iskolás feladatait is, ahol a legnehezebb nem is a rajzolás (grafika alapozó éve volt), hanem a kitartás.
Nem tudom, hogy oldják meg az iskolában, de megoldják. Tényleg, fogalmam sincs. Amit mi látunk, az a sok művészeti program, csapatmunka, tornaterem helyett az utcán tesizés, egy csomó jópofa dologba vágás. És év végén a színházban van egy nagy műsor, ahol végül is minden kis és nagy képzős agyon van ünnepelve.
No, csak egy kis ízelítő: ebben az évben ennyi minden történt a suliban: link
Sári, igen, Sári is jól vette az első évet: megcserfült, a tanítónénije szerintem az égből pottyant le véletlenül. Sárinak az egész év egy tágra nyílt szemű csodálkozós kaland volt, és már most kesereg, hogy egész nyáron nincs iskola. Ehm.

DSC_0245~2

2. Egyebek
Nálunk épp vizsgaidőszak van, ami nagyon hálás periódus, mióta nem vagyok egyetemista. Lassan, de közeleg a szakvizsga, embertelen mennyiségű tudással kellene rendelkeznem addigra. Igyekszem. Nem fog me  igyekszem.
A nyárra szereztünk egy budai lakást (mi vigyázunk rá, míg a tulajdonos elutazott), úgyhogy hetente vagy kéthetente fogjuk magunkat és irány Budapest. Van ott 2 bringánk is, a pirinyó lakás a Rózsadombon, kert is van, rengeteg szakácskönyv, puccos budai hangulat. Persze, leginkább a várost járjuk bicajjal, eszünk ezt-azt, itt-ott, kávézunk erre-arra, tekergünk estig, aztán fel a Rózsadombra, mellettünk fiatal srácok tolják a biciklit. Hja, tekernél egy hónapot Pécsen, aztán felsuhannál te is a Bimbó úton. 🙂 Ezt most nagyon élvezzük. Elmondhatatlanul.

DSC_0076~2 másolata

DSC_0073~2 másolata

DSC_0212~2 másolata

3. Keresztanya leszek. Katolikus pályafutásom felfelé ívelése megállíthatatlan!

4. A többi….nos, a többiről majd hosszabban, mert nem tudom összecsapni. Ez is valami, büszke vagyok magamra, hogy legalább alapjaiban összefoglaltam a tavaszvéget.

5 Hozzászólások

 1. Olvaslak, itt vagyok. 🙂
  Írjam, hogy várom a folytatást? Persze! Meg kérdeznék is, de ha szakvizsga, akkor ez a hely nem hiszem, hogy túl forgalmas lesz az elkövetkezendőkben. Ha mégis itt pihennél, úgy megnéznék pár Nóri képet, úgy meghallgatnám részletesebben, hogy milyen volt Sárinak az év, no meg szívesen olvasnék arról, hogy mit olvasol és milyen gondolatok találnak meg úgy általában. De lehet akár gaszro téma is. A lényeg: szeretem olvasni, amit írsz, mert tudom is én, mégiscsak érték számomra. Most már tudod. 🙂 Jó nyaralást!!!

 2. Én is jövök gyakran, el nem maradnék:) Számomra ti vagytok az ideális család, jó olvasni rólatok is, meg a többi témáról is. Mindig várom a híreket:)

 3. Jó nyaralást !

 4. Katisays:

  Szia Livi,
  írj és írj! Mindennapos dolgokról, de lelki dolgokról is (erről különösen) nagyon szívesen olvasok tőled, na meg nagyon érdekelne, hogy a táplálkozással kapcsolatban van-e bármi gyökeres változás a gondolkodásodban, vagy kb ugyanazt gondolod, mint a “cikksorozat” születésekor?
  🙂

Szólj hozzá

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni a *-al jelölt mezőket.